+32 487 84 65 40 info@nansenrefugee.be
NANSEN is een Belgische non-profit organisatie die opgericht werd in 2017 door een groep van toegewijde en ervaren advocaten en academici op het gebied van asiel, met de bedoeling om multidisciplinaire expertise beschikbaar te stellen ten behoeve van personen in nood van internationale bescherming.

Het Vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties, UNHCR, heeft NANSEN erkend als nationale partner door het een project rond rechtsbijstand toe te kennen. Het voornaamste doel van het project is de verbetering van de kwaliteit van rechtsbijstand aan asielzoekers, met bijzondere aandacht voor personen in detentie. Om dit te bereiken, ondersteunt NANSEN praktijkjuristen met technisch juridisch advies in individuele asieldossiers en wil het expertise rond asiel opbouwen samen met de academische wereld. Advocaten en andere praktijkbeoefenaars (terreinwerkers, bezoekers van detentiecentra, enz.) kunnen NANSEN verzoeken om een individueel asieldossier te ondersteunen of hierin tussen te komen.

NANSEN zet zich ook in om de academische expertise te verenigen met praktijkervaring om een wederzijds verrijkende uitwisseling tot stand te brengen. Er wordt samengewerkt met de universiteiten UGent, ULB, en UCL op het vlak van onderzoek en studieactiviteiten. De organisatie streeft naar het behoud van een onafhankelijke positie.

Alle foto’s met dank aan Norges Nasjonalbibliotek avdeling Oslo, Billedsamlingen, Fridtjof Nansen Archive.

Bitnami